Traumahelicopter arts maakt iPhone Apps voor artsen

Guido de Rooij, anesthesioloog en arts op een traumahelicopter heeft samen met Logica, de Europese ICT-dienstverlener een iPhone applicatie ontwikkeld voor collega artsen om razendsnel allerlei informatie over reanimatie(protocollen) en informatie over geneesmiddelen op te vragen.

De iPhone applicatie is CS-Anesthesia is vooral handig voor collega anesthesiologen om snel via leeftijd of gewicht van de patiënt de juiste dosering van medicijnen te berekenen. Anesthesiologen hebben dankzij CS-Anesthesia overal en altijd essentiële gegevens bij de hand.

Naast het anesthesieprogramma is er ook een reanimatieprogramma. Deze stelt elke arts, verpleegkundige en hulpverlener die betrokken is bij reanimaties in staat om de belangrijkste protocollen op te zoeken. Voor het goed oefenen van de snelheid van hartmassage is er ook de beschikking over een metronoom, die het juiste tempo aangeeft. De toepassing geeft verder de juiste doseringen aan die bij het gewicht en de leeftijd van de patiënt passen.

Guido de Rooij:

‘Ik word als arts op een traumahelikopter vaak met medische spoedsituaties geconfronteerd. Het is dan van groot belang om zo snel mogelijk de juiste informatie te hebben. Deze iPhone App is een enorme hulp’.

CS-Anesthesia is te koop in de App Store voor € 4,99 en CS-ACLS is te koop voor € 1,59

Meer informatie over de applicaties via: Logica.nl