>Transformatie van iPhone pakt niet goed uit

>Roel van Pocketinfo.nl beschrijft vandaag hoe de transformatie van zijn iPhone uiteindelijk uitliep op een klein drama. Roel heeft al enige ervaring met het modificeren van Mobiele telefoons maar met zijn iPhone ging het mis. Roel had besloten om de achterkant (back case) van zijn iPhone te vervangen voor een rode versie. Zoals hij zelf schrijft een pittig kleurtje. Via Ecaseshop.com bestelde hij 4 replacement housing setjes en ging aan de slag.

De beschrijving plus de video van de leverancier voor het vervangen van de back case gaven hem wel een goed gevoel om aan het ontmantelen van zijn iPhone te beginnen. Uiteindelijk duurde het vervangen van zijn back case bijna twee uur en bij het in elkaar zetten van zijn iPhone ging het mis.

De nieuwe behuizing wijkt wijkt op tienden van een millimeter af van de originele behuizing en daardoor beschadigd zijn volume knop. Dit is nog te herstellen met 2 seconden lijm maar tijdens het in elkaar zetten heeft hij per ongeluk 1 schroefje verwisseld. Het indraaien van de schroeven lukte hierdoor maar gedeeltelijk maar wat wat drukken op het touchscreen leek alles goed te gaan. Helaas was dat niet het geval en bleek dat er een contactpuntje van de touchschreen was afgebroken.
Het resultaat is dat Roel nu een unieke iPhone 3G in metallic red heeft maar wel een nieuw touchscreen van 250 dollar moet bestellen.

De conclusies van Roel:

Apple heeft niet voor niets een schroefje afgeplakt met “do not remove”
Exact de stappen beschrijven is een must
Elk onderdeel vastplakken en een codering geven
Goed controleren of de behuizing echt exact hetzelfde is vooral bij de uitsparingen
Afblijven van priegelprungel contact puntjes
Geen enkele case is 100% hetzelfde
Laat een of andere idioot het zelf eens proberen en leer van zijn fouten

Lees zijn uitvoerige verslag inclusief foto’s van het proces op Pocketinfo.nl