Top fotograaf lanceert iPhone applicatie Best Camera

Chase Jarvis is een professionele fotograaf die diverse malen onderscheiden is voor zijn werk. Zijn favoriete portable fototoestel is de iPhone. Het is een understatement om te zeggen dat fotograaf Chase Jarvis is geïntrigeerd door de iPhone camera “obsessie” is waarschijnlijk een beter woord. Hij maakt gemiddeld tussen de 1 en 200 foto’s per dag met de iPhone. Het grootste aantal was 1000 op een dag. Jarvis is ook een beetje de grondlegger van de professionele iPhone fotografie. Dagelijks zijn zijn foto’s te zien via zijn Twitter account (@ChaseJarvis), en zijn populaire blog post van vorig jaar met de  titel “5 Tips for Making Great iPhone Photos” is zeer populair onder fotografen die net beginnen te fotograferen met een iPhone. In het bericht wat te lezen is op de website van Jarvis  www.chasejarvis.com, legt hij de basisaardigheden uit om goede foto’s te maken met een iPhone. “hou het simpel,” en “probeer snel bewegende onderwerpen te vermijden en zorg voor voldoende licht”. ”De iPhone maakt pas een foto als je, je vinger van het camera icoontje haalt en niet als je op de knop drukt. Maak al je composities met je vinger op het camera icoontje en haal deze pas weg als je de compositie in het scherm goed is”.

Volgens Jarvis is niet zozeer de iPhone zelf de creatieve impuls om foto’s te maken maar de persoon die hem bediend. De beperkingen van de iPhone-camera spelen ook een grote rol. Belangrijkste regel is volgens hem om bewegende onderwerpen te vermijden. Dit omdat ze met een iPhone erg moeilijk vast te leggen zijn.

Jarvis heeft onlangs een iPhone applicatie gelanceerd met de titel Best Camera. In de applicatie zit alles wat je nodig hebt om foto’s te bewerken en te delen met vrienden via e-mail, Twitter, Facebook of via de website bestcamera.com Op de website delen gebruikers van de Best Camera applicatie foto’s en is er een live feed te zien van foto’s die gemaakt zijn met de iPhone. Wat meteen opvalt op de website is dat de foto’s gemaakt zijn met liefde voor fotografie. Niet zomaar een snapshot maar kwalitatief hoogwaardige foto’s die (soms) gemaakt zijn met een iPhone. Op de website kwamen helaas enkele foto’s tegen die onmogelijk gemaakt kunnen zijn met een iPhone en dat blijkt ook te kloppen. Een foto gemaakt met een Canon 5d MKII in plaats van een iPhone foto.

bestcam

Wat de mogelijkheden zijn van de Best Camera applicatie legt Jarvis zelf uit in de onderstaande video:

In de Best Camera applicatie zitten veel filters waarmee je een iPhone foto kan verbeteren. De filters zijn ook te combineren zodat je de effecten kan optimaliseren.

jarvis

Best Camera is geen applicatie met bijzondere filters. Het ziet er erg mooi uit qua vormgeving maar voor de filters zijn er betere losse applicaties te vinden in de App Store met vaak meer mogelijkheden. Nadeel daarvan is weer dat je meerdere applicaties nodig hebt om foto’s te bewerken en te delen. Best Camera is een (bijna) alles in één foto applicatie maar Camerakit en Camerabag zijn ook zeer goed.

jar

Volgens Jarvis is de beste camera diegene die je altijd bij je hebt. De foto’s die hij dagelijks viaTwitter en Facebook online zet komen direct en onbewerkt uit zijn iPhone en dat zijn vaak de beste foto’s. Best Camera is te koop via de App Store voor € 2,39