Tony Fadell verlaat Nest en gaat kinderspeelgoed maken

Tony Fadell maakte vandaag bekend dat hij Nest gaat verlaten. Op de achtergrond blijft hij nog wel actief in een adviserende rol maar hij zal niet meer op de voorgrond treden. Marwan Fawaz neemt het stokje over en is nu CEO van Nest. Als consument zal je daar weinig van merken en het is niet zo dat je slimme Nest thermostaat, rookmelder of camera nu ineens niet meer werken. Volgens Fadell ligt er een roadmap klaar voor de komende twee jaar en is het bedrijf gezond.

Fadell verkoopt op dit moment elektrische auto’s voor kinderen van 9-12 jaar. Een zeer beperkte doelgroep maar het ontwerp van de auto’s van Actev Motors zit wel goed in elkaar. Ouders kunnen de elektrische kart van hun kind op afstand monitoren, bedienen en een geo-fence inschakelen zodat ze er niet mee de snelweg op rijden.

Tony Fadell was eerder Senior Vice President bij de iPod afdeling bij Apple. Fadell bracht Apple op het idee om een iPod te ontwikkelen omdat, dat in combinatie met iTunes handig zou zijn. Hij is niet alleen de oervader van de iPod maar werkte ook enige tijd mee aan de ontwikkeling van de iPhone.
Fadell