TomTom Benelux nu in de App Store

Zojuist is TomTom Benelux voor de iPhone (eindelijk) gearriveerd in de App Store. De prijs van de applicatie is fors als je, je bedenkt dat je voor hetzelfde geld al bijna een kant en klaar navigatie systeem kan kopen. Over de cradle waarmee het ook mogelijk is om met een iPod touch te navigeren of met een eerste generatie iPhone is nog niets bekend. De Benelux versie kost € 69,99 en de West Europa versie € 99,99.

Wij hadden begrepen dat TomTom via een systeem zou gaan werken waarmee het mogelijk was om een basis versie van de TomTom software te kopen en via in-App Purchases later kaarten bij te kopen. Helaas is daar dus niet voor gekozen. Wat ons betreft een gemiste kans maar wellicht is er vanwege tijdsdruk afgeweken van het in-App Purchases principe.

De Applicatie is voorzien van IQ routes voor de slimste en meest efficiënte route op elk moment van de dag. Met IQ routes bespaar je geld op brandstof en tijd. IQ routes maakt gebruik van de real time rijervaringen van miljoenen bestuurders en berekent zo je route op basis van daadwerkelijke gemeten rijsnelheden.

tt3

De Applicatie is voorzien van flitslocaties en snelheidswaarschuwingen. Zo rij je veilig en voorkom je boetes. Via audio en visuele waarschuwingen hoor en zie je tijdig alle informatie. De TomTom Benelux applicatie heeft 99,9% dekking in Nederland, België en Luxemburg. Via het adresboek van je iPhone is het mogelijk om naar bestemmingen te navigeren.

tt2

TomTom Benelux is 153 MB groot en is te koop voor € 69,99 in de App Store. De TomTom iPhone versie van West-Europa zal ook vandaag te koop zijn in de Nederlandse en Belgische App Store voor € 99,99

Concurrenten Sygic en Navigon bieden de Europese iPhone navigatie software op dit moment aan voor € 74,99 en € 79,99.

De Engelse website Recombu heeft de TomTom applicatie getest en zie ook de handige cradle die ze voor de iPhone hebben bedacht aan het einde van de video: