TomTom Bandit v1.48.51 firmware update brengt veel mooie nieuwe functies

Onlangs schreven we een uitgebreide review over de TomTom Bandit die je hier kan lezen. Tijdens onze test kwamen we wel een aantal dingen tegen waarvan wij het idee hadden dat ze beter konden. Daarnaast misten we nog een aantal functies en die heeft TomTom afgelopen weekend tijdens een firmware update opgelost.

De v1.48.51 firmware update brengt een aantal interessante verbeteringen. Updaten doe je via de Bandit app waarna je gebruik kan maken van de volgende nieuwe en verbeterde functies:

Continue foto mode maakt het mogelijk om foto’s te nemen met een interval van 1, 5, 10, 15, 30 of 60 seconden. We citeren een stukje tekst uit onze review:

Wat we nog missen is een time-lapse mode waarbij je ook foto’s kan opslaan. Dit is namelijk erg handig om ook foto’s te maken van actie momenten. Je zet je Bandit camera voor de afdaling aan, kiest de mode waarbij de Bandit elke seconde een foto neemt en je mist dan nooit meer het fotomoment van de dag.

De continue foto mode maakt dit mogelijk en je kan nu ook zelf een time-lapse te maken van de foto’s die de Bandit neemt. Hulde voor TomTom dat deze functie in de update is opgenomen.
tt-bandit-update
Nieuw is ook de Night-Lapse functie die het mogelijk maakt om opnamen te maken met een langere sluitertijd van 10, 15, 30 en 60 seconden. De camera maakt daar automatisch een video van met een resolutie van 1080p met desgewenst 15 of 30 frames per seconde of 4K met een framesnelheid van 15 of 30 fps.
night-lapse
We waren van plan om deze functie afgelopen avond met de sterrenregen te testen maar er was helaas teveel bewolking. Die hou je nog van ons tegoed.

We hebben de nieuwe Night Lapse functie getest met de skyline van Den Haag en het resultaat is aanzienlijk beter dan in onze review uit oktober. Voornaamste verbetering is dat er vrijwel geen ruis meer te zien is in de video en dat de weergave van kleuren ook veel beter is.

1
Om een goede indruk te krijgen van de kwaliteit van de Night Lapse functie moet je tijdens de weergave van de video op YouTube even op het tandwieltje klikken en vervolgens 2160p kiezen uit het pop-up menu.
TomTom-Bandit
Tot slot is er een onderwater mode toegevoegd die kleurcorrectie toepast op video en foto’s tot een diepte van 1 tot 5 meter. Daarbij heeft TomTom de mode selector aangepast zodat het menu nog eenvoudiger werkt.

De update brengt ook verbeteringen voor de video kwaliteit zodat de beelden scherper zijn. De output van de Time-Lapse video bestanden is getweakt zodat deze geoptimaliseerd zijn voor een betere kwaliteit en de bestanden nemen minder ruimte in op je microSD geheugenkaart. Naast de bovenstaande vernieuwingen brengt de update ook performance verbeteringen en bug fixes.

Onze review over de TomTom Bandit kan je hier lezen en we kunnen er aan toevoegen dat de Bandit met deze update een stuk beter is geworden. Het is ook mooi om te zien dat TomTom onze punten van aandacht in de review in één firmware update heeft opgelost. Dat is bijzonder en daar kan GoPro nog wat van leren. We zijn momenteel ook de Sony X1000V aan het testen en kunnen nu al verklappen dat de Bandit die verslaat qua video- en fotokwaliteit…. Die review lees je later deze maand op MobileMac.

Tot slot wijzen we je er nog even op dat TomTom tot en met 31 januari een cashback actie heeft van €75 bij aankoop van een TomTom Bandit Base Pack of TomTom Bandit Premium Pack.
bandit-korting