Toekomstige iPhone krijgt vingerafdrukscanner onder de homeknop

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities presenteerde gisteren een roadmap van Apple hardware die volgens hem dit jaar te koop zal zijn. Vorig jaar voorspelde Kuo ook dat Apple voor het eind van 2012 een verbeterde versie van de nieuwe iPad, de iPad 4 zou introduceren. Tot veel ongenoegen van iPad 3 eigenaren die een half jaar eerder in maart net de “nieuwe” 9,7 inch iPad hadden gekocht bleek dit ook te kloppen.

De roadmap van Apple producten publiceerden wij al min of meer in december maar nieuwswaardig is dat er volgens Kuo naast de iPhone 5S met een A7 chip ook een iPhone 5 met een nieuw design zal worden geïntroduceerd. Dat zal vermoedelijk de goedkopere plastic variant van de iPhone 5 zijn. Leuk detail is ook dat Kuo weet te melden dat de nieuwe iPhones worden voorzien van een vingerafdrukscanner onder de homeknop. Op die manier zou Apple zich met de update van de iPhone 5 toch weer kunnen onderscheiden van de rest.

Tot slot lezen we dat de iPad 5 het design van de iPad mini krijgt waardoor de 9.7 inch iPad aanzienlijk dunner en lichter zal worden. Dat de iPad mini een Retina display krijgt wisten we al.

raodmap