Toekomstige iPhone 2-3mm dikker maken om accucapaciteit daarmee te vergroten is een goed idee

Sinds de komst van de iPhone 6 en vooral de iPhone 6 Plus is het mogelijk om langer, en vaak bijna één dag je iPhone te gebruiken. Dat komt door de grotere accu in de iPhone 6. Technisch gezien gaat de accu van een iPhone 6 slechts 7% langer mee dan een iPhone 5s accu en toch horen we daar vrijwel nooit klachten over. Bij de accu van de iPhone 5s was dat wel anders.

Seth Weintraub van 9to5 Mac stelt dat een toekomstige iPhone 6S met een grotere accu toch wel zeer welkom zou zijn. In een online onderzoek vroeg hij aan de lezers van zijn website of ze problemen zouden hebben met een toename in iPhone dikte van 2-3mm als de gebruiksduur van hun 2015 of 2016 iPhone daarmee zou toenemen.

Als we naar de geschiedenis van Apple kijken ligt het voor de hand dat er dit jaar een iPhone 6S komt met dezelfde vormgeving als vorig jaar. Door gebruik te maken van een zuinige CPU is de kans groot dat de accuduur dit jaar weer iets zal toenemen tot 11 tot 13+ uur. Het jaar daarop komt er weer een nieuwe iPhone 7 maar die zal gezien voorgaande modellen vast niet dikker worden en zal een maximale accuduur hebben van 15 uur.

Tot nu toe zijn alle iPhone modellen steeds slanker geworden. De iPhone 6 is 6.9 mm en de Plus 7.1 mm. Uit een peiling blijkt dat 65% van de iPhone eigenaren een toename in dikte van 2-3mm geen enkel probleem zou vinden als de accuduur daarmee verlengt kan worden.  26.67%  zou het goed vinden als Apple energie zuinige CPU’s gebruikt in toekomstige iPhones. 6% heeft geen mening en denkt dat de iPhones zoals ze nu zijn al goed genoeg zijn. Slechts 1% denkt dat het goed is als Apple energie steekt in de verbetering van batterijhoesjes van fabrikanten zoals Mophie.
accu