Toch nieuwe iPhone op 8 juni…

Gisteren schreven we nog over analist  Gene Munster van Piper Jaffray met het gerucht dat Steve Jobs zelf tijdens een special event meerdere iPhones gaat introduceren eind juni of begin juli. Vandaag haalt een prominente blogger die stelling weer onderuit. 

John Gruber van Daring Fireball schrijft dat de introductie van de nieuwe iPhone op 8 juni de enige voorspelling is die je met zekerheid kan voorspellen. De onderbouwing van zijn stelling:  hij verwijst naar de introductie van vorig jaar van de iPhone 3G op 8 juni en dat de laatste geruchten over een video camera en andere nieuwe hardware functies. Die functies hebben nieuwe API’s (Application Programming Interface ) en als Apple sessies wil houden op het WWDC voor de nieuwe hardware in de opvolger van de iPhone 3G dan moeten ze hem eerst introduceren. 

Apple krijgt dit jaar ook concurrentie van de Palm pre die volgens geruchten een dag voor de introductie van de nieuwe iPhone op de markt komt. Hoe later de nieuwe iPhone op de markt komt hoe minder ze er gaan van verkopen. Al schijnt het wel de phone for chicks te zijn.

Volgens Gruber hebben we de laatste keynote van Jobs vorig jaar gezien: “I don’t think he’s leaving the company — and his medical leave has been scheduled to run through the end of June — but I wonder if he’s done as the company’s spokesman.”

Bron: Apple Insider

123