Tips om de standby tijd van je iPhone 3GS te verlengen

Voor de iPhone 3G hebben we al eerder tips gegeven om de standby tijd van de accu te verlengen maar met de komst van de iPhone 3GS krijgen we toch regelmatig vragen hoe je de stand-by tijd kan verlengen. Hieronder enkele tips zodat je zeker het einde van je werkdag haalt met een volle accu en misschien nog wel langer.

bat

1. Gebruik zo min mogelijk locatie gegevens

het gebruik van deze functie maakt gebruik van de ingebouwde GPS van de iPhone. Deze verbruikt veel energie. Zet de locatie services gewoon aan als je ze nodig hebt en weer uit na gebruik.

2. Zet Push Notificaties en Push Mail uit

het gebruik van push notificaties en push mail is een aanslag op de standby tijd. Als je mail ophaalt via een Exchange server via de push service dan haal je zeker het eind van de dag niet. Het is beter om een tijdinterval in te stellen om mail op te halen. Ook de langverwachte Push Notificaties om bijvoorbeeld notificaties te ontvangen van Twitter of IM applicaties zijn een redelijke aanslag op de uiteindelijke standby tijd van je iPhone 3G(S).

3. Tijdinterval mail instellen

Elke keer als je iPhone mail ophaalt van de server komt hij uit sleep mode. Dit kost energie. Als je een interval van 15 minuten gebruikt is dit al beter maar het is nog beter om eenmaal per uur mail op te halen of handmatig als je, je iPhone weer gebruikt. Dit scheelt ook aanzienlijk in de standby tijd.

4. Zet WiFi uit

Als je WiFi aan laat staan zoekt je iPhone regelmatig naar toegangspunten. Dat zoeken kost ook energie. Zet WiFi uit als je het niet gebruikt.

5. helderheid van je iPhone scherm

meer helderheid is meer energie…

6. Zet 3G uit

Als je accu bijna leeg is kan je iPhone nog enkele uren functioneren via EDGE door 3G uit te zetten. Ook als je de iPhone alleen gebruikt om bereikbaar te zijn scheelt dit enorm in de standby tijd. Je hebt geen 3G nodig om te bellen… We hebben in maart op verzoek een test gedaan door 3G uit te zetten en onze iPhone 3G haalde toen 9 dagen stand-by met minimaal gebruik.

7. Zet de equalizer van je iPod uit

De equalizer functie die je kan vinden onder het iPod instellingen menu staat bekend als een batterij killer. Zet deze functie uit.

8. Automatisch slot op 1 minuut

zet deze functie op 1 minuut. Je kan het vinden onder Instellingen, Algemeen, Automatisch slot.

9. Vibratie functie in games

veel games hebben een vibratie functie die ook veel energie gebruikt. Deze functie is uit te zetten in de settings van een spel.

10. Download geen iTunes of App Store bestanden via 3G

Het downloaden van muziek, films of programma’s via iTunes of de App Store via een 3G verbinding kost veel energie. Download bestanden zoveel mogelijk via je computer en synchroniseer ze dan naar je iPhone.

11. geavanceerde games gebruiken veel energie

Games zoals Need For Speed zuigen je accu snel leeg.

12. Updaten

Installeer altijd de nieuwste firmware updates. In deze updates zitten bijna altijd verbeteringen voor de standby tijd van je iPhone 3G(S).

13. Gebruik Bluetooth zo min mogelijk

Het gebruik van Bluetooth, om verbinding te maken met een draadloze headset of een ander A2DP apparaat kan de accu van je iPhone binnen enkele uren volledig leeg “zuigen”.

De bovenstaande tips verbeteren allemaal de standby tijd van je iPhone. Probleem is wel dat hoe meer je van die tips gebruikt des te minder functionaliteit je nog hebt. Je smartphone is ineens niet zo smart meer…

Om toch te bespraren en zo weinig mogelijk functionaliteut te verliezen tot slot nog enkele tips:

1. Verlaag de helderheid van je scherm

de meeste mensen zetten de helderheid van het iPhone scherm helemaal open omdat ze dan denken dat het beeld van de iPhone er beter uit ziet. Zet het schuifje in het midden.

2. Haal data minder vaak op

Zet de interval om mail op te halen op één maal per uur of op handmatig

3. Koop een autolader

Een autolader voor je iPhone is al te koop voor 15 euro of wacht nog even op de TomTom iPhone cradle.

4. Koop een externe batterij

Er zijn veel goede oplossingen om de de standby tijd van je iPhone 3G(S) minimaal te verdubbelen. Voor € 79,95 is er al een prima externe batterij te koop van bijvoorbeeld Mophie die de standby tijd van je iPhone verdubbeld.

5. plan het gebruik van je iPhone

Het klinkt raar maar als je de hele dag moet doen met je iPhone en er is geen lader in de buurt ga dan geen games spelen, Apps downloaden etc, etc.

batt

Via: iSmashphone.com