Time Persfotograaf Brooks Kraft gebruikt soms liever een iPhone 6 Plus dan zijn afstandelijke professionele camera’s

Fotograaf Brooks Kraft werkt niet alleen voor Time magazine maar hij is ook hofleverancier voor het Witte Huis sinds 2000. In december gebruikte hij zijn iPhone 6 als test om de kerstversieringen van het Witte Huis te fotograferen en dat beviel hem bijzonder goed. Om de Amerikaanse presidentiële campagne goed in beeld te brengen nam Kraft voorheen 2 camera bodies en 4 lenzen met zich mee. Op onafhankelijkheidsdag voerden alle kandidaten campagne in New Hampshire en hij besloot om al zijn fotoapparatuur thuis te laten en de 6 presidentskandidaten te volgen met zijn iPhone 6 Plus. Dat scheelt niet alleen een hoop gewicht maar maakte hem ook veel flexibeler. Dat bleek ook toen kandidaat Jeb Bush ineens mee ging rennen met een optocht. Met zijn standaard fotoapparatuur zou dat niet meer te coveren zijn maar met zijn iPhone 6 Plus kon hij gewoon meerennen. Dat gaf Kraft ook het besef wat voor impact de standaard fotoapparatuur eigenlijk op zijn werk heeft.
campagne
De iPhone 6 Plus stelt hem in staat om foto’s te nemen van momenten die hij met zijn DSLR nooit had kunnen nemen. Dat komt omdat personen je met een professionele camera meteen herkennen als beroepsfotograaf en dan anders gaan reageren door te lachen of weg te kijken. Met de iPhone 6 Plus is dat niet het geval.

Zelfs de Secret Service herkende Kraft in eerste instantie niet als fotograaf. Ook dat gaf hem meer bewegingsvrijheid omdat de Amerikaanse geheime dienst de media graag wil monitoren tijdens politieke bijeenkomsten. Leden van de Amerikaanse parlementaire pers hebben daardoor meer restricties dan het publiek tijdens grote bijeenkomsten. Zo heeft het publiek technische gezien meer mogelijkheden om goede foto’s te maken van hun favoriete kandidaten dan de pers. Kraft geeft in Time een aantal tips.

Op de meest interesante foto’s staan volgens Kraft niet eens presidentiële kandidaten. De foto’s zijn vaak zo kleurrijk dat ze op zich al een symbool zijn voor de democratie in actie. Omdat iPhones zo algemeen geacepteerd zijn, zijn ze ook ideaal om bijzondere momenten in beeld te brengen en beter dan afstandelijke professionele camera’s. Kraft geeft de voorkeur aan het vierkante foto formaat van de iPhone omdat dit formaat het goed doet op social media sites zoals Instagram en Facebook. Gebruik als het even kan niet de flitser van je iPhone en maak gebruik van bestaand licht. Gebruik nooit de zoom functie van de iPhone omdat dit digitale zoom is. Inzoomen verpest je foto. Kraft is ook fan van de burst mode van de iPhone 6 Plus. Meer van zijn foto’s en tips kan je zien op de Time website.
campagne2