Terugblik op de momenten dat de oervader van de iPhone zijn geduld verliest

Op 9 januari 2007 lanceerde Jobs de iPhone en de verkoop startte op 29 juni 2007 in de Verenigde Staten. Gisteren was het al weer 9 negen jaar geleden dat de allereerste iPhone over de toonbank ging in de Verenigde staten. De eerste generatie iPhone was niet officieel te koop in Nederland en België. Dat duurde nog tot na de introductie van de tweede generatie iPhone, de iPhone 3G. T-Mobile verkocht op 11 juli 2008 exclusief de allereerste iPhones in Nederland.

iPhone 2007

Zelf kocht ik mijn eerste generatie iPhone op 17 september 2007 via MacHouse in Woerden wat het oerbedrijf was waar je in Nederland ook de allereerste Mac kon kopen, zeg maar de allereerste Apple Premium Reseller in Nederland. Dat lijkt laat na de introductie op 29 juni 2007 maar dat komt omdat er in dat jaar pas op 12 september een goede software tool verscheen om de simlock te verwijderen.

Natalie Kerris, voormalig hoofd communicatie grijpt de lancering van de allereerste iPhone aan om nog even terug te kijken naar de oervader van de iPhone, Steve Jobs. Niet weer die beroemde keynote met de introductie van de allereerste iPhone maar een compilatie van de momenten dat Steve Jobs even zijn geduld verliest. Zeg maar de momenten waarop je ziet hoe de grote leider van Apple eigenlijk echt was. Overigens gebruikte  Jobs in de beroemde iPhone keynote van 2007 een onbetrouwbaar crashend prototype, dan snap je ook dat hij gigantisch onder druk stond.