Telegram heeft het druk met alleen al 100 nieuwe gebruikers per seconde uit Europa

Nadat Facebook eerder deze week bekend maakte dat ze de berichtendienst Whatsapp had opgekocht zijn veel gebruikers overgestapt op vergelijkbare diensten zoals Telegram. Vanuit Nederland kwamen er inmiddels al meer dan 800.000 nieuwe gebruikers bij maar dat aantal is te verwaarlozen bij de wereldwijde aanwas van nieuwe gebruikers.

Er was nog enige verwarring over de eigenaren van Telegram, het zou om een Russisch bedrijf gaan maar dat is onzin. Telegram is Duits maar de servers staan over de hele wereld in o.a. Londen voor Europese gebruikers en in San Francisco voor Amerikanen.

Eerder vandaag kwam er rook uit de registratieserver vanwege de massale nieuwe aanmeldingen. Telegram liet weten dat ze werken aan een oplossing maar dat het erg druk is vanwege de nieuwe aanmeldingen. Naast de iOS versie van Telegram is er ook een gratis desktop versie voor OS X beschikbaar en als je een Android gebruikt kan je ook met iOS en OS X gebruikers berichten uitwisselen met de Android Telegram app. We zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat Google, Telegram gaat opkopen ;)