Telegraaf iPhone applicatie

In maart had de iPhoneclub de primeur van de Telgraaf iPhone applicatie met een uitgebreide preview.  De applicatie is sinds deze week gratis verkrijgbaar in de App store. 

Volgens de Telgraaf heeft de iPhone sterk bijgedragen aan de popularisering van het mobiele internet en horen iPhone bezitters tot de meest enthousiaste gebruikers. Reden voor De Telegraaf om deze snel groeiende groep zo goed mogelijk te bedienen.

Snelheid, overzicht en gemak waren de belangrijkste uitgangspunten bij het maken van de nieuwe applicatie. De software is in staat heel snel het soort nieuws naar voren te halen waarvoor men belangstelling heeft. De startpagina kan geheel naar eigen voorkeur worden ingericht. Onderaan het scherm zit een balk die is te personaliseren. Iedereen kan zo zijn eigen, op maat gesneden De Telegraaf krijgen.

Vooral als je onderweg even het laatste sportnieuws wilt lezen en geen tijd hebt om alle rubrieken te lezen, is dat een groot voordeel. Ook het vinden van de juiste berichten wordt veel gemakkelijker.

Wie nieuws en foto’s over een bepaald onderwerp wil krijgen, kan daarop automatisch attent worden gemaakt. Het invullen van een zoekterm (bijvoorbeeld Máxima) volstaat. Ook op basis van interesses kunnen eigen nieuwsstromen worden aangemaakt. Deze selecties worden weergegeven in het onderdeel ‘Mijn nieuws’. Een teller geeft aan hoeveel nieuwe berichten er zijn.

De nieuwsvoorziening op een pagina breidt zich uit naarmate verder naar beneden wordt gescrolld. Dit voorkomt dat alleen een beperkte hoeveelheid laatste nieuws zichtbaar is. In de artikelen kunnen links staan die verwijzen naar bijvoorbeeld YouTube-filmpjes of achtergronden op sites van derden.

Ook bijzonder is het onderdeel ‘Nieuws in foto’s’. Vanuit een overzicht van foto’s kan men naar het bijbehorende nieuwsartikel klikken. Als het toestel wordt gekanteld, bedekt de foto het volledige scherm. Foto’s zijn op intuïtieve manier kleiner of groter te maken.

De gratis Telegraaf applicatie is verkrijgbaar via de App Store

Bron: Telegraaf

189