Telecomproviders hebben de iPhone 5 al ontvangen maar kunnen hem niet zien

Als je binnenkort medewerkers van T-Mobile, Vodafone of KPN met een doosje ziet rondlopen plus meet apparatuur dan is de kans groot dat er in dat doosje een iPhone 5 zit. Volgens Charles Arthur van The Guardian hebben telecomproviders een test versie van de iPhone 5 ontvangen in een afgesloten doos. In de doos die door technici niet mag worden open gemaakt zitten de ingewanden van de iPhone 5 verpakt in een dummy. Dit om uitlekken te voorkomen. Technici kunnen de meetgegevens uit het toestel halen zonder de doos te openen en daarmee kijken of de iPhone 5 compatible is met het netwerk. Een vooraf geselecteerde groep medewerkers mag in de doos kijken maar treft daar slechts een dummy iPhone aan.

Als je het bovenstaande verhaal leest begrijp je ook meteen waarom de Death Grip van de iPhone 4 vorig jaar niet door telecomproviders is ontdekt in de tesfase. Apple doet alles om het uitlekken van het toestel te voorkomen en technici die het toestel moeten testen zullen niet echt blij zijn met de manier waarop dat moet gebeuren.

Het testen van een iPhone op het netwerk duurt gemiddeld een week. De test gegevens gaan vervolgens naar Apple waarna de productie van de iphone 5 van start gaat. De provider kijkt alleen naar de modem software en of het toestel goed gegevens (data en spraak) kan overdragen met de zendmast van de provider.

Apple gaat de iPhone 5 vermoedelijk in september aankondigen en het toestel zal dan volgens geruchten eerst in de VS te koop zijn en mogelijk vanaf begin oktober in de rest van de wereld.

Via: TNW