Tegenvallende vraag naar iPhone 5c

The Wall Street journal wist eerder dit jaar te verkondigen dat Apple dit jaar met een plastic budget iPhone op de markt zou komen. Vandaag melden ze dat de productie van diezelfde “budget” iPhone aanzienlijk is afgenomen. Probleem is namelijk dat de budget iPhone te duur is. Vorige week was dat nog een gerucht uit China waarvan je inmiddels kan aannemen dat het waar is. Deze week zagen we ook cijfers waaruit blijkt dat de iPhone 5c niet heel erg populair is.

Direct na de lancering van de iPhone 5c bleek al dat het toestel veel te duur is. Daarbij hadden consumenten een budget iPhone verwacht maar de iPhone 5c is te koop vanaf €599 en dat is minstens €100 te duur. Apple gaat de prijs niet aanpassen omdat dat niet in de huidige marketingstrategie past: “Apple maakt geen goedkope producten”

Ondertussen is de vraag naar de iPhone 5s wel zeer groot en consumenten sparen blijkbaar liever even door voor een aanzienlijk beter toestel wat 2x zo snel is dan de iPhone 5c en ook nog eens voorzien is van Touch ID.

Vanaf 25 oktober zijn de iPhone 5s en 5c ook in Nederland te koop.

5c