Tagesschau.de MobileCast Web App voor de iPhone

Tagesschau is het Duitse journaal van de ARD-omroepen dat wordt uitgezonden op Das Erste. Het programma begint al tientallen jaren lang met een klok, een gongslag en een voice-over die spreekt: “Hier ist das Erste Deutsche Fernsehen mit der Tagesschau.”

De nieuwslezers van Tagesschau gebruiken in de uitzending van acht uur geen autocue maar lezen het nieuws voor van papier. Dit doet men om de geloofwaardigheid van het nieuws extra te benadrukken.

Tagesschau wordt veelal beschouwd als zeer degelijk en is nu ook als MobileCast te zien op je iPhone.  Via tagesschau.de/mobilecast/ is het acht uur journaal te zien, Tagesschau in 110 seconden, Nachtmagazin, een week overzicht, Bericht aus Berlin met actueel politiek nieuws en naast video is er ook te luisteren naar de uitzendingen via speciale MP3 links.

De Duitse omroep ARD laat met deze Web App de kracht zien van web applicaties. Simpel en eenvoudig in gebruik zonder toeters en bellen en ze zijn zelfs vergeten aan te kondigen dat ze een speciale web applicatie voor de iPhone hebben gelanceerd. De tagesschau.de MobileCast Web App is bij ontdekt door een lezer van Netzpolitik.org

tagesschau.de/mobilecast/ voor actueel nieuws van onze oosterburen.

Bron: Netzpolitik.org via: iPhoneblog.de