Tablets zoals de iPad gaan steeds vaker mee op vakantie

Zoover is vooral bekend van vakantie beoordelingen voor en door reizigers maar doet ook regelmatig onderzoek via panelonderzoek. Ditmaal heeft Zoover virtueel in de koffer van 6000 Nederlanders gekeken en daaruit blijkt dat het merendeel een laptop of tablet meeneemt.

65% van de reizigers neemt een  tablet of laptop mee in zijn bagage en dat is een stijging van 11% ten opzichte van vorig jaar. Tablets zoals de iPad zijn in de meerderheid, vorig jaar had 25% van de reizigers een tablet in zijn koffer. Dit jaar stijgt dat aantal naar 44%.

75% van de reizigers kijkt tijdens het boeken van een vakantie of er WiFi aanwezig is op de bestemming. De meerderheid wil graag overal op het terrein WiFi hebben. 22% van de reizigers neemt genoegen met draadloze internettoegang via WiFi bij de receptie.

Via internet op de vakantiebestemming zoeken de meeste reizigers informatie voor dagtrips, dagattracties en bezienswaardigheden. 68% van die uitstapjes worden pas op vakantie bepaald. Naast lokale informatie zoals het weer is ook het lezen van nieuws populair.
MM reces