T-Mobile verkocht 800.000 iPhones in Nederland en dat kost de provider veel geld

T-Mobile investeerde afgelopen jaar €142 miljoen in zijn Nederlandse netwerk om de groei van het dataverkeer te kunnen bijbenen. T-Mobile is nog niet klaar en zal ook dit jaar fors moeten investeren in het mobiele netwerk. In een gesprek met Het Financieele Dagblad zegt directeur Bart Weijermars van telecomprovider T-Mobile dat het datagebruik nog steeds hard groeit. Door de investeringen in het netwerk zullen de databundels op termijn duurder worden. T-Mobile blijft ongelimiteerd internet aanbieden maar je gaat daar op termijn wel meer voor betalen.

Grote boosdoener op het T-Mobile netwerk is de iPhone, de Hummer onder de smartphones. T-Mobile heeft inmiddels meer dan 800.000 iPhones in Nederland verkocht. Mede door de iPhone op het T-Mobile netwerk komt de helft van alle verstuurde data in Nederland voor rekening van T-Mobile-klanten.

Volgens Weijermars is het tijdperk dat je voor €10 per maand onbeperkt kan internetten op een iPhone voorbij. Er zijn nog geen plannen voor de verhoging van de tarieven maar het lijkt ons logisch dat T-Mobile deze verhoging bij de introductie van de iPhone 5 al gaat invoeren.

De lagere tarieven die T-Mobile deze zomer gaat hanteren voor roaming in het buitenland via Travel & Surf zullen uiteindelijk ook door de consument moeten worden opgebracht. Volgens Weijermars is dat opgedrongen door de overheid maar heeft het tot gevolg dat je als provider geen geld meer over hebt om nog verder te investeren in het netwerk. Het goedkoper aanbieden van het bellen in het buitenland kost T-Mobile alleen dit jaar al €400 miljoen en dat geld had de provider hard nodig om te investeren in het netwerk.