T-Mobile netwerk is nu ook compatible met iOS 4.2 met NCFD technologie

Het netwerk van T-Mobile heeft een belangrijke update gekregen waardoor de batterijduur van de iPhone aanzienlijk langer zou moeten zijn. De techniek is afkomstig van netwerkbedrijf Nokia-Siemens en voorkomt overbelasting van het T-Mobile netwerk. Vandaag maakte T-Mobile via Nu.nl bekend dat zij nu ook de NCFD technologie ondersteunen. Het verschil tussen een netwerk met NCFD technologie en zonder is bijna een verdubbeling in standby tijd van de iPhone.

Nokia Siemens Networks heeft vorig jaar meegeholpen met de ontwikkeling van de iOS 4.2 firmware voor de iPhone om congestie op het netwerk tegen te gaan. In de iOS 4.2 firmware zit “Fast Dormancy technology” van Nokia Siemens Networks die de verstopping van het netwerk moet verminderen en er ook voor zorgt dat de accu van de iPhone langer meegaat.

Network Controlled Fast Dormancy (NCFD), is ontwikkeld door Nokia Siemens Networks en zorgt ervoor dat smartphones in een “intermediate state” met het netwerk zijn verbonden in plaats van constant contact te maken. Een soort slaapfunctie waarbij de smartphone alleen contact maakt met het netwerk als het nodig is. De NCFD functie zorgt er ook voor dat de smartphone niet constant verbindingen moet gaan opbouwen en dat spaart energie. Nu T-Mobile ook gebruik maakt van de NCFD technologie van Nokia Siemens Networks zou je inmiddels al moeten merken dat de accu van je iPhone langer meegaat maar dan moet je wel gebruik maken van de iOS 4.2 firmware.

Vorig jaar bleek al dat AT&T technici op bezoek zijn geweest bij Apple in Cupertino om de iPhone designers een cursus te geven hoe een telecom netwerk precies werkt. Dat was nodig omdat de iPhone constant verbinding maakte met een GSM-mast en dat zorgt ervoor dat het AT&T netwerk overbelast raakte.