T-Mobile laat nieuwe iPhone 4 klanten in verwarring achter

T-Mobile stuurde vanmiddag aan mensen die zich hadden aangemeld op de iPhone 4 nieuwsbrief een bericht dat de iPhone 4 pas vanaf 30 juli te koop is en dat de voorinschrijving gisteren gestopt is:

De iPhone voorinschrijving voor bestaande klanten was gisteren een overweldigend succes. De belangstelling is vele malen groter dan verwacht. Bestaande klanten die reeds  vooringeschreven hebben, willen we graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Omdat we een beperkte levering verwachten, vinden wij het verstandig om te stoppen met de voorinschrijving. Daarom is er besloten om de voorinschrijving voor bestaande klanten gisteren 20-07-10 om 20.00 uur stop te zetten. Tussen nu en 30 juli is er helaas geen voorinschrijving voor iPhone 4 meer mogelijk.

Dat was gisteren al te lezen op ons blog maar sindsdien verkeren de mensen die belangstelling hebben in de iPhone 4 in enige staat van verwarring.

Wij hebben de afgelopen 24 uur veel e-mail berichten ontvangen met de vraag of de iPhone 4 op 30 juli wel te koop is bij de T-Mobile Shops en via de telecom winkels. Die vraag kan helaas alleen T-Mobile beantwoorden. Het is onduidelijk of de iPhone 4 nu door de exclusieve voorverkoop voor bestaande klanten al uitverkocht is.

We hebben vandaag een rondje gebeld met zo’n 20 telecom winkels, 4 verschillende Apple Retailers en 5 T-Mobile Shops en ook daar blijkt de staat van verwarring groot en weet niemand of de iPhone 4 op 30 juli te koop zal zijn. Bij sommige T-Mobile Shops is het mogelijk om de iPhone 4 te reserveren maar ook daar kan niemand garanderen dat de iPhone 4 op 30 juli achter de toonbank ligt. Vraag is nu of de iPhone 4 al volledig is uitverkocht? Ook met de countdown timer op de website van T-Mobile is iets raars aan de hand. De onderstaande teller was gisteren te zien:

Zo’n 30 uur later is de teller slechts 5 uur gedaald en de tekst verwachte aankomst voorspelt niet veel goeds.

Mocht er iemand zijn die wel weet hoe het zit met de start van de verkoop van de iPhone 4 op 30 juli in Nederland dan horen we dat graag.