T-Mobile iPhone 3GS aanbieding komt 8 maanden te laat

T-Mobile is sinds twee weken mensen die nu een abonnement hebben met een iPhone 3G telefonisch aan het benaderen of zij willen upgraden naar een iPhone 3GS. Wat T-Mobile kennelijk is ontgaan is dat diezelfde mensen dat heel graag wilden in juni 2009 toen de iPhone 3GS op de markt kwam maar toen gaf T-Mobile te kennen dat, dit niet mogelijk was. Nu kan dat ineens wel. Dat gaat ongeveer zo:

“omdat u een trouwe klant bent hebben we een aanbieding voor u. Als u nu u contract verlengd voor twee jaar krijgt u direct een iPhone 3GS voor maar 69 euro.”

Wat ze er niet bij vertellen is dat er waarschijnlijk dit jaar weer een nieuwe iPhone op de markt komt en dat je dan ook nog je contract kan verlengen. T-Mobile ontkent dit en zegt dat er pas in 2011 een nieuwe iPhone op de markt komt en dat dit ook op de website van Apple staat.

Waarom T-Mobile dit doet is niet duidelijk:

  1. Het kan zijn dat ze voor de presentatie van de jaarcijfers later deze maand nog een mooi resultaat willen behalen
  2. Ze hebben een overschot aan iPhone 3GS toestellen die ze voor de lancering van de volgende generatie iPhone willen dumpen
  3. Het alleenrecht om de iPhone exclusief in Nederland te verkopen loopt af
  4. Ze denken wat KPN kan kunnen wij ook. Voor speciale klanten een exclusief iPhone aanbod…
  5. ze denken bij T-Mobile dat de iPad een nieuwe iPhone is en willen er snel vanaf….

Wij hebben de afgelopen week tientallen berichten ontvangen van mensen die gebeld zijn door T-Mobile. De meesten zijn niet op het aanbod ingegaan. Heb je dat wel gedaan en heb je daar spijt van dan kunnen we je aanraden om een aangetekende brief te sturen naar T-Mobile met de vraag om de contract verlenging ongedaan te maken. Wettelijk is dat mogelijk tot 7 dagen na de telefonische colportage.

In de wet staat dat je zeven werkdagen bedenktijd krijgt als je een product op afstand koopt. Als je abonnement al in is gegaan dan is het niet meer mogelijk om te annuleren.