T-Mobile introduceert 1-jarig iPhone abonnement

Vanaf 23 februari biedt T-Mobile de iPhone3G(S) ook aan in combinatie met een 1-jarig abonnement:

Hendrik Kasteel, Directeur Marketing bij T-Mobile in Nederland:

‘Er is een groep klanten die niet gebonden wil zijn aan een contractstermijn van twee jaar. Zij willen sneller kunnen wisselen van toestel en zijn ook bereid hiervoor iets extra’s te betalen. Voor deze groep komen we nu met aantrekkelijk 1-jarig abonnement speciaal voor de iPhone.’

Dit abonnement geldt voor alle modellen van de iPhone3G (S) en is verkrijgbaar in alle 80 T-Mobile Shops, via www.t-mobile.nl en via het telefonische verkoopkanaal van T-Mobile. Daarnaast kan men het abonnement ook afsluiten bij één van de iPhone verkooppartners.

Goed nieuws maar toch is erg iets raars aan de hand. De afgelopen weken is T-Mobile bezig geweest om bestaande iPhone-abonnees waarvan het contract bijna afloopt te benaderen of ze niet voor 2 jaar willen verlengen. Voor een klein bedrag konden ze op die manier in het bezit komen van de iPhone 3GS. Wat T-Mobile kennelijk is ontgaan is dat diezelfde mensen dat heel graag wilden in juni 2009 toen de iPhone 3GS op de markt kwam maar toen gaf T-Mobile te kennen dat, dit niet mogelijk was. Nu kan dat ineens wel. Dat gaat ongeveer zo:

“omdat u een trouwe klant bent hebben we een aanbieding voor u. Als u nu u contract verlengd voor twee jaar krijgt u direct een iPhone 3GS voor maar 69 euro.”

Wat ze er niet bij vertellen is dat er waarschijnlijk dit jaar weer een nieuwe iPhone op de markt komt en dat je dan ook nog je contract kan verlengen. T-Mobile ontkent dit en zegt dat er pas in 2011 een nieuwe iPhone op de markt komt en dat dit ook op de website van Apple staat. Enkele dagen geleden ontvingen we nog steeds meldingen van de agressieve telemarketing praktijken van T-Mobile. Het lijkt er op dat ze binnen 3 maanden de iPhone 3GS snel willen “dumpen” voordat de iPhone 4G deze zomer op de markt komt.

Bron: persbericht T-Mobile