T-Mobile: dataverkeer per klant zal in 2015 14 gigabyte per maand zijn

Vanmorgen presenteerde de bestuursvoorzitter van Deutsche Telekom het moederbedrijf van T-Mobile, de financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2009. Bij de toelichting op de cijfers staat dat het dataverkeer de komende jaren een enorme groei gaat doormaken.

“We verwachten dat een gemiddelde klant in 2015 maandelijks 14 gigabyte aan dataverkeer zal consumeren”.

Op dit moment verbruikt de gemiddelde T-Mobile klant ongeveer 44 megabyte per maand. Gebruikers van een iPhone verbruiken aanzienlijk meer data per maand. Er zijn volgens een schatting 300.000 iPhones die gebruikmaken van het netwerk van T-Mobile in Nederland.

Deutsche Telekom geeft aan dat ze snel netwerken moeten gaan bouwen voor de gigabit-gemeenschap van morgen. Door het gebruik van smartphones zoals de iPhone stijgt het dataverkeer enorm zo ook in Nederland. In Nederland groeide de omzet uit mobiele data sterk, met 61 procent.

T-Mobile Nederland boekte over heel 2009 een omzet van 1,8 miljard euro, een miljoen euro meer dan het jaar ervoor. De gemiddelde omzet per klant per maand bedraagt 24 euro. Door het opschonen van het pre-paid klantenbestand raakte T-Mobile vorig jaar 900.000 klanten kwijt en daalde het aantal Nederlandse klanten van T-Mobile van 5,3 miljoen naar 4,6 miljoen. Het aantal abonnees steeg met 6,5 procent en dat had vooral te maken met de populariteit van de iPhone.
Bron: Emerce en Tweakers