T-Mobile abonnementen duurder en mobiele hotspot is niet toegestaan

T-Mobile verstuurde vanmiddag een persbericht met de aankondiging van de nieuwe abonnementsvormen die per 15 augustus in gaan. De abonnementen krijgen namen als Smart Start, Smart Plus en iSmart. De laatste is vooral interessant voor iPhone eigenaren. Smart Start is voor klanten die spraak en sms meer gebruiken dan mobiel internet, Smart Plus is voor klanten die beide evenveel gebruiken en iSmart voor klanten die altijd online zijn en het maximale uit hun iPhone willen halen.

Hendrik Kasteel, Marketing Directeur bij T-Mobile in Nederland:

 “Mobiel internet is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Sinds juni 2008 is het dataverkeer op het T-Mobile netwerk met een factor 22 toegenomen. Inmiddels heeft tweederde van de T-Mobile abonnees een smartphone. Het gebruik van mobiel internet blijft sterk toenemen. Als voorloper op het gebied van mobiel internet vindt T-Mobile het belangrijk om iedereen de mogelijkheid te geven om online te zijn. Uit onderzoek van TNS NIPO weten we dat onze smartphone klanten de snelheid en de kosten van mobiel internet belangrijk vinden. Daarom verhogen we de snelheid voor Smart Start en Smart Plus. We blijven ons bovendien onderscheiden door onbeperkt internet aan te bieden, zonder verrassingen achteraf.”

Onbeperkt mobiel internet blijft mogelijk bij de Smart Plus en iSmart abonnementen van T-Mobile, in combinatie met een onbeperkt internet voordeelbundel. Met deze voordeelbundel kan na het opmaken van het datategoed nog gebruik worden gemaakt van mobiel internet maar tegen een lagere snelheid. Zo ontstaan geen hogere kosten per MB voor het gebruik van mobiel internet. De hoogte van het datategoed is variabel en hangt af van het gekozen abonnement. T-Mobile ontwikkelt op dit moment een applicatie om het datategoed inzichtelijk te maken voor klanten. Deze applicatie zal eind september beschikbaar zijn voor Smart Plus en iSmart klanten. Smart Plus en iSmart klanten hebben gratis toegang tot meer dan 500 T-Mobile Hotspots in Nederland.

 

De aansluitkosten voor iSmart zijn € 52.50 per activering. De iSmart dataverbinding heeft een download/upload snelheid van maximaal 7.2 Mbps/768 Kbps. Belminuten, Sms’jes en Mms’jes zijn 2 maanden geldig vanaf de aankoopdatum. Meegenomen beltegoed uit vorige maanden van je i-Abonnement wordt verbruikt tegen binnen bundel tarief. Gesprekken worden afgerond per seconde met een minimum van een minuut. Voor belminuten, Sms’jes en Mms’jes buiten de bundel betaalt je € 0.35 per eenheid. Bij T-Mobile iSmart en Smart Plus is het niet toegestaan de mobiele telefoon te gebruiken als modem voor PC, laptop (Persoonlijke Hotspot) e.d. Per kwartaal betaal je € 2.50 SIM-administratiekosten.

De onbeperkt internet voordeelbundel ter waarde van € 4,95 biedt T-Mobile tijdelijk de eerste 12 maanden gratis aan. Deze actie komt bovenop het introductieaanbod van de nieuwe Smart Abonnementen: de eerste drie maanden 100% korting op het maandbedrag in combinatie met tweejarige abonnementen. Alle informatie over T-Mobile Smart is binnenkort te vinden op www.t-mobile.nl/smart.