Systeembeheerders worden niet blij van een iPad of iPhone op het bedrijfsnetwerk

Bij veel bedrijven is het nog steeds niet toegestaan om via een iPad of iPhone de gegevens van het bedrijfsnetwerk te benaderen. Volgens een recente studie van IDC in opdracht van Unisys worden er inmiddels twee keer zoveel iPhones en iPads verbonden met de bedrijfsnetwerken, dan de systeembeheerders zelf aangeven. Als je als argeloze medewerker belt met de IT-afdeling krijg je te horen dat ze de iPhone en iPad niet ondersteunen, en je dus niet kunnen helpen met het instellen van bijvoorbeeld e-mail. Daarbij willen ze ook helemaal niet dat je met een iPad of iPhone op het bedrijsnetwerk zit. Uit een onderzoek van Data News en Siemens IT Solutions and Services in België onder duizend ict’ers bleek onlangs dat meer dan de helft van de ict’ers überhaupt niet wil dat er iPads of iPhones worden aangesloten op het bedrijfsnetwerk.

Veel medewerkers hebben inmiddels zelf al uitgevonden hoe ze met een iPad of iPhone gegevens of e-mail kunnen benaderen op het bedrijfsnetwerk en dat is niet meer tegen te houden door ict’ers. Het “Bring Your Own Computer” concept is een opkomende trend en er zullen steeds meer iPads en iPhones op de werkvloer verschijnen.

Voor sommige systeembeheerders een nachtmerrie, voor enkelen een uitdaging. Ben je betrokken bij het ondersteunen van iPads en iPhones in je bedrijfsinformatiesystemen? Of wil je je gewoon goed voorbereid zijn? Aanstaande woensdag 8 december kan je gratis deelnemen aan de workshop “Help! Mijn directeur heeft een iPad.”  Op deze workshop leer hoe je een iPad of iPhone makkelijk integreert in een op Microsoft-gebaseerd netwerk.

De gratis workshop “Help! Mijn directeur heeft een iPad” zal worden gehouden op woensdag 8 december van 13:00 – 16:00 uur.

Locatie: Qurius Inspirience Center, Zaltbommel

Programma:

Rene Sterrenburg – Manager Software Architectuur Team van Qurius. Hij zal ingaan op de rol van een iPad binnen het nieuwe werken in een Microsoft omgeving en zijn visie op de toekomst.

Bart Verdult – Business Developer bij iCentre, iCentre is de premium Apple reseller van de Benelux. Bart zal zijn ervaringen in de praktijk met u delen.

Bram Elderman – de iPad expert van Apple Benelux zal je alle ins- and out laten weten van de iPad binnen een bedrijfsomgeving, met bijzondere aandacht voor beveiliging.

Inschrijven kan via Qurius