Swype Keyboard voor iOS 8 is deze week gratis en hier lees je hoe je het toetsenbord moet activeren

De meeste gratis Apps van de week die Apple elke week weggeeft zijn niet echt het vermelden waard maar deze week is een uitzondering. De App van de week is Swype. Swype is het meest nauwkeurige toetsenbord voor iOS 8 waarmee je sneller en eenvoudiger tekst kan invoeren op een iPhone of iPad via swypes maar je kan ook nog steeds ouderwets typen. De App wordt naarmate je hem vaker gebruikt ook slimmer door woordherkenning. Swype leert hoe je typt. Je kunt woorden aan je persoonlijke woordenboek toevoegen of eruit verwijderen.

swype

Na het downloaden van Swype moet je het Swype toetsenbord nog wel activeren via de instellingen van je iPhone. Dat gaat als volgt. Tap op het Instellingen icoontje, kies Algemeen, kies Toetsenbord, Kies nogmaals Toetsenborden en selecteer voeg toetsenbord toe. Onder het kopje ” toetsenborden van derden” zie je Swype. Tik op de naam en het toetsenbord komt in de lijst met persoonlijke toetsenborden. Als je nogmaals op de tekst ” Swype Keyboard – Swype” tikt zie je een sub-menu waar te volledige toegang kan verlenen. In het geval van Swype Keyboard kan je er vanuit gaan dat de software ontwikkelaar zorgvuldig met je gegevens omgaat. Door volledige toegang te verlenen zal je ook de Nederlandse spellingscorrectie module kunnen downloaden via de app.

Als je het toetsenbord wil gebruiken moet je het activeren via het wereldbol icoontje van je toetsenbord. Via het Swype icoontje (ingedrukt houden) kan je ook de instellingen van het toetsenbord wijzigen. door weer op het wereldbolletje te klikken activeer je het standaard toetsenbord van iOS 8.

key