Stream "video" met Knocking Live Video

Al maanden proberen applicaties als Qik en Ustream gratis applicaties in de App Store te krijgen waarmee je live video kan streamen. Volgens Apple mag dat niet vanwege de enorme bandbreedte die de applicaties verbruiken.

Sinds vandaag is Knocking Live Video gratis verkrijgbaar in de App Store. De eerste (officiële) iPhone applicatie waarmee je live video kan streamen met een iPhone via een 3G verbinding en WiFi. Het video materiaal upload je niet live naar een server zoals bij Qik het geval is maar naar een andere iPhone gebruiker die ook Knocking Live Video geïnstalleerd heeft. Je opent de applicatie en klopt “knock” aan bij een andere iPhone gebruiker die ook Knocking Live Video geïnstalleerd heeft. Die gebruiker ontvangt een “knock” via push notificatie en na beantwoording van het bericht kan het streamen van de live video beginnen.

live

Je hebt een iPhone 3GS of een iPhone 3G nodig om video te versturen. Via een iPhone of iPod touch kan je de video stream via WiFi ontvangen.

Software ontwikkelaar Pointy Head heeft het bedacht als een visuele tweet die helaas alleen te zien is bij de ontvanger. Het beeldmateriaal is niet te delen via sociale netwerken of YouTube en ook niet op te slaan op een server. Knocking Live Video maakt gebruik van een nieuwe screencapture technologie die wel is toegestaan volgens Apple’s iPhone developer agreement. Daarom is Knocking Live Video nu gratis verkrijgbaar in de App Store. Leuk bedacht maar wij wachten liever op het moment dat Apple Qik of Ustream gaat toelaten in de App Store.

Knocking Live Video is eerder afgekeurd door Apple. De ontwikkelaar stuurde daarop een e-mail aan Steve Jobs. Jobs antwoordde niet zelf maar de software ontwikkelaar kreeg een reactie van een Apple medewerker die aangaf dat de “Apple top” had besloten dat de Knocking Live Video applicatie bij nader inzien toch in de App Store mocht verschijnen.

Bron: Arstechnica.com