Fab. review: Stop je iPhone in een Python

In onze zoektocht naar mooie en degelijke iPhone hoesjes kwamen we onlangs op de website van Welikefashion.com terecht. Daar ontdekten we de Fab. sleeves die gemaakt zijn van 100% python leer. Omdat het merk Fab. ons niets zei en we misschien inmiddels wel lichtelijk gedesoriënteerd zijn door het aanbod van iPhone hoesjes via onze standaard iPhone kanalen bestelden we er een om te testen.

Een dag later ontvingen we een een doos in de brievenbus met de groene sleeve die inderdaad van 100% python leer is gemaakt. Omdat we onder de indruk waren van de kwaliteit en de manier waarop de sleeve is gemaakt bestelden we meteen ook de zwarte sleeve. Wij dachten dat de naam Fab. een afkorting was voor fabulous maar het blijkt een afkorting te zijn van Fabienne. Fab(ienne) Chapot is ontwerpster en eigenaar van Fab. uit Amsterdam en laat de handgemaakte iPhone hoesjes in Azië maken.

Doordat de hoesjes met de hand gemaakt worden heb je geen massa product in handen en elk hoesje uniek is uniek door het reliëf van het python leer. Op de voorzijde is het Fab. logo gestanst in het python leer maar dat valt niet echt heel erg op. Mocht het je storen dan kan de sleeve ook omdraaien als je hem op een tafel of bureau legt.

De afwerking is erg mooi gedaan en de gebruikte stiksels om de sleeve aan elkaar te naaien zijn sterk en goed. Wat meteen opvalt is dat als je een iPhone uit het hoesje haalt hij vrijwel meteen schoon is. Dit komt omdat de binnenkant van de sleeve gemaakt is van suède wat werkt als een zeem op het glas van de iPhone. Python leer is wat gevoeliger dan de gangbare iPhone sleeves van leer of kunststof maar je hebt wel iets bijzonders.

Alle iPhones passen in de sleeve maar doordat ze met de hand worden gemaakt wijkt bij ons de groene sleeve qua formaat iets af van de zwarte sleeve. Hierdoor steekt een iPhone 4 net iets teveel uit de groene python sleeve terwijl een iPhone 4 perfect in de zwarte sleeve  past.

De Fab. iPhone sleeve van 100% python leer is ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd voor slechts € 34,95 per stuk want wij kwamen ze onlangs nog tegen voor $140 en Amosu in Londen durft er zelfs £625.00 voor  te vragen.

Fab. is te koop op de Van Baerlestraat in Amsterdam maar ook gewoon in de Bijenkorf en een aantal geselecteerde boetiekjes. Wij kochten onze Fab. iPhone sleeves via Welikefashion.com voor € 34,95 exclusief € 4,95 verzendkosten en zonder goodie bag.