Steve Jobs werkte aan design van de volgende generatie iPhone met een groter display

Toen de iPhone 4S vorig jaar vlak na het overlijden van Jobs op de markt verscheen kreeg het toestel van veel blogs meteen de titel Steve Jobs iPhone. We schreven vorig jaar al na de introductie van de iPhone 4S dat Jobs zich in de laatste fase van zijn leven niet meer bezig heeft gehouden met een upgrade van de verouderde iPhone 4 maar gewerkt heeft aan de iPhone 5. De iPhone 4S is geen ode aan Jobs maar eerder een belediging.

De zesde generatie iPhone die later dit jaar verschijnt kan je wel zien als een ode aan Jobs. Bloomberg heeft een bericht waaruit blijkt dat Steve Jobs nauw betrokken was bij het design van de volgende generatie iPhone die later dit jaar verschijnt:

Apple co-founder Steve Jobs had worked closely on the redesigned phone before his death in October, one person said.

Het toestel krijgt een aanzienlijke verandering ten opzichte van eerdere ontwerpen als gevolg van een groter display. Apple werkte al aan het toestel voor het huidige iPhone 4S model in oktober vorig jaar op de markt verscheen volgens een bron die nauw betrokken is bij het project. Jobs werkte sinds januari 2011 tot aan zijn dood aan de ontwikkeling van de iPhone 5.

Jobs, who had gone on medical leave from Apple starting last January, played a key role in developing the phone

Volgens de Wall Street Journal start de productie van de iPhone 5 met groter display start in juni.