Steve Jobs over de iPhone en de iPad

Walt Mossberg en Kara Swisher van de Wall Street Journal hebben vannacht een interview gehouden met Steve Jobs en daar kwamen de volgende nieuwswaardigheden uit:

Flash op de iPhone en iPad

Volgens Jobs is er geen ondersteuning van Flash op de iPhone en iPad vanwege technische redenen. Jobs maakte wederom de vergelijking met de floppy drive en voegde daar aan toe dat dat je het moet vergelijken met het afschaffen van seriële en parallelle poorten. Zo maakte Apple ook als eerste gebruik van een USB-poort op de iMac.

Gaat Appel de Google zoekmachine vervangen op de iPhone en iPad?

Afgelopen week was er een gerucht dat Apple de Google zoekmachine op de iPhone en iPad zou gaan vervangen voor Bing van Microsoft. Volgens Jobs klopt dat niet. De andere Google applicaties die nu op de iPhone en de iPad werken blijven ook beschikbaar op de iPhone en de iPad. Andere geruchten over een eigen zoekmachine van Apple zijn ook naar het land der fabelen verwezen door Jobs.

Voorkennis

Jobs heeft geen voorkennis gehad over de komst van de Google Android. Eric Schmidt, directeur van Google werkte destijds bij Apple in de raad van bestuur maar heeft Jobs nooit laten weten dat Google werkte aan een mobiel Google Android platform. De vraag of Jobs zich door Schmidt bedrogen voelt wilde hij niet beantwoorden.

Aangifte iPhone prototype principekwestie

de aangifte bij justitie door Apple van het gestolen iPhone prototype is volgens Jobs een principekwestie van normen en waarden. Het gaat om een gestolen prototype en Jobs wilde zich niet laten afpersen door Gizmodo.

De zelfmoorden in de Chinese Foxconn fabriek

volgens Jobs is Foxconn geen “sweatshop” en liggen de aantal zelfmoorden zelfs onder het Amerikaanse gemiddelde. Jobs maakt zich wel zorgen en doet er alles aan om de situatie te verbeteren. Er zijn mensen van Apple aanwezig in China om de problemen in kaart te brengen.

Eerst kwam de iPad en toen de iPhone

Jobs gaf aan dat de Tablet er eerder was dan de iPhone. Jobs liet de “iPad” ontwikkelen omdat het hem handig leek om op een display van glas met multitouch te kunnen typen. Na het zien van het prototype bedacht hij dat je daar ook een telefoon van kon maken. De iPhone kreeg vervolgens prioriteit en de iPad pas daarna.

iMovie op de iPad?

Jobs: Well, you can imagine all sorts of things for the iPad. Video editing, content creation…

Bron: All Things Digital en Engadget