Steve Jobs nam zelf contact op met Gizmodo over gestolen iPhone prototype

Detective Matthew Broad van de San Mateo County Sheriff’s Office heeft vandaag documenten vrijgegeven uit het justitieel onderzoek dat door Apple in gang is gezet. Uit documenten over het gestolen iPhone prototype blijkt dat Steve Jobs persoonlijk contact heeft opgenomen met Gizmodo om het iPhone prototype terug te krijgen. Gizmodo liet daarop weten dat ze van Apple een verklaring wilden hebben dat het prototype eigendom van Apple is. Uit de documenten blijkt ook dat Apple bij justitie heeft aangegeven dat Gizmodo het iPhone prototype heeft beschadigd door het te demonteren.

Medewerkers van Apple hebben pogingen ondernomen om het iPhone prototype weer te laten functioneren maar dat is niet gelukt. Door het demonteren van het het iPhone prototype is het toestel door Gizmodo onherstelbaar beschadigd. In het document staat ook dat het iPhone prototype door Apple als gestolen is opgegeven en dat het zeer onwaarschijnlijk is dat het is verloren door de Apple medewerker.

Naast de twee mannen die betrokken zijn bij de verkoop van het iPhone prototype aan Gizmodo is er nu ook een vrouw betrokken bij de “diefstal.” De “vinder” van de iPhone 4G heeft via haar computer het iPhone prototype proberen te synchroniseren. Vervolgens heeft Apple via het IP adres haar weten te traceren.

Uit de documenten blijkt ook dat de vrouw pogingen heeft ondernomen om de verkoop van het iPhone prototype te voorkomen omdat het wel eens de baan van de Apple medewerker zou kunnen kosten. Dat argument maakte voor de verkoper van de iPhone 4G aan Gizmodo niets uit: “dan had die sukkel zijn iPhone maar niet moeten verliezen”.

De vandaag vrijgegeven documenten door justitie waarin de daders pogingen hebben ondernomen om het bewijs te verduisteren:

Bron: TechCrunch