Steve Jobs is een fantast volgens BlackBerry fabrikant RIM

Gisteren maakte Steve Jobs bekend dat er het afgelopen kwartaal meer iPhones zijn verkocht dan BlackBerries. Apple wist het afgelopen kwartaal 14,1 miljoen iPhones te verkopen. RIM, fabrikant van de BlackBerry heeft een reactie gegeven op de veronderstelling van Jobs en schrijft dat RIM al vijf kwartalen record ladingen Blackberries verkoopt en afgelopen kwartaal zo’n 13.8 tot 14.4 BlackBerries. RIM schijft ook dat de sneer van Jobs naar de BlackBerry niet strookt met de werkelijkheid. De vraag naar de iPhone is in de zomermaanden tot eind september altijd hoger en RIM verwijst naar het voorgaande kwartaal toen Apple slechts 8.4 miljoen iPhones verkocht.

De verwijzing van Jobs gisteren dat 7 inch tablets het niet gaan halen op de markt verwijst RIM ook naar het land der fabelen. Volgens RIM gaan de 7 inch tablets een groot deel van de markt veroveren net zoals Adobe Flash belangrijk is voor een volledige web experience. RIM denkt ook dat veel mensen zo langzamerhand een beetje moe worden van de manier hoe Apple oplegt wat wel en wat niet goed is.

RIM besluit het verhaal op het BlackBerry blog dat vroeg of laat meer mensen zullen erkennen dat Apple altijd maar een deel van het verhaal bekend maakt, of het nu gaat om de antenne van de iPhone 4, Flash of andere beweringen van Apple of Jobs.