Steve Jobs is CEO van het decennium volgens Forbes

Het tijdschrift Forbes is vooral bekend van de jaarlijkse lijst met de rijkste mensen van de wereld. Niet te vergelijken met de De Quote 500 omdat je pas op de lijst komt als je meer dan 1 miljard hebt. Forbes maakt daarnaast ook de lijstjes met de 500 grootste bedrijven ter wereld, de 100 machtigste vrouwen ter wereld. Vandaag publiceerde Forbes de lijst met CEO’s van het decennium en op nummer een staat Steve Jobs.

De afgelopen tien jaar in de zakenwereld is het decennium van Steve Jobs, volgens Fortune. Jobs heeft bijzonder werkt verricht de afgelopen tien jaar. Hij heeft de Mac, iPod, iPhone, muziek en film voorzien van een bijzondere eigen stempel in de zakenwereld en verveelvoudigde de waarde van Apple. Hij krijgt daarom van Fortune de titel ‘CEO of the Decade’. In 2000 was Apple 5 miljard dollar waard. Op dit moment  is dat 170 miljard dollar.

Andere kandidaten voor de prestigieuze titel waren Bill Gates (Microsoft), Warren Buffett en de Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin.

image001

Bron: Fortune CNN