Steve Jobs "een tablet is handig om op de wc te internetten"

Apple is in 2003 al bezig geweest met de ontwikkeling van een Tablet. Een voormalig medewerker van Apple klapt uit de school tegen de New York Times: in de 2003 Apple Tablet zat een PowerPC-chip die te veel energie nodig had. De accu was daardoor in no time leeg, de grafische prestaties waren niet goed en de onderdelen van de Tablet waren $500 en dus te duur om de Tablet in productie te nemen.

Steve Jobs kon destijds alleen maar bedenken dat een tablet handig zou zijn om te internetten op de WC. Volgens bronnen heeft hij de tablet nu nog steeds niet goedgekeurd om in productie te nemen.

Ondertussen zijn uitgevers al bezig met het ontwikkelen van plannen om de release van de Apple tablet voor te zijn. Achter de schermen is men druk bezig met het opzetten van digitale distributie van kranten en tijdschriften. Volgens geruchten wil Apple via de iTunes store binnenkort ook gedrukte media in elektronische vorm aanbieden. Uitgevers van studieboeken zijn al met hulp van Apple bezig om boeken te digitaliseren zodat ze toegankelijk zijn op de Apple tablet. Door het drukproces over te slaan kan Apple deze boeken ook veel goedkoper aanbieden. Ook de New York Times schijnt al een verbintenis aangegaan te zijn met Apple om de krant via de iTunes store te verkopen.

Volgens een gerucht zal de Apple tablet voor het eerst te zien zijn op 19 januari 2010. De uiteindelijke verkoop zal in mei of juni zijn en dat valt samen met de jaarlijkse release datum van de iPhone. Microsoft komt in 2010 ook met een “tablet”. De Microsoft booklet bestaat uit twee tablets en heeft een boekvorm. Het zal een titanengevecht worden want nog nooit is een bedrijf er in geslaagd om een tablet goed op de markt te zetten en succesvol te maken.

tablet