StemAdvies 2010 applicatie voor de iPhone

Stemadvies voor de verkiezingen kan je krijgen via tientallen websites maar sinds vandaag ook via de StemAdvies 2010 applicatie die gemaakt is door Sixpack mobile applications. De applicatie is gratis verkrijgbaar voor de iPhone en het Android platform.

Met behulp van de ‘Stemadvies App’ wordt snel duidelijk welke politieke partij het beste bij je past. De applicatie bevat verder een handig overzicht van de deelnemende partijen en een twitter toepassing waarmee je je vrienden en vriendinnen desgewenst kunt laten weten welke partij het beste bij je past.

Na het beantwoorden van vijftien meerkeuze vragen, waarbij je eventueel per vraag kunt aangeven of dit onderwerp voor jou van extra belang is krijg je een persoonlijk stemadvies met de top drie partijen die het beste bij jou passen.


Uniek aan deze applicatie is dat hij gratis wordt aangeboden voor zowel de iPhone als Android smartphones, het is daarmee de enige beschikbare applicatie in dit genre. Verder zijn de vragen zeer actueel. Boudewijn Verkerk, directeur van Sixpack mobile applications:

“We hebben de afgelopen maanden alle (concept) partij programma´s doorgeworsteld en uitlatingen van de politici op de voet gevolgd. Zo zijn bijvoorbeeld afgelopen weken nog een aantal aanpassingen doorgevoerd als gevolg van wijzigingen in de partij programma’s.” De belangrijkste politieke thema’s van dit moment komen aan de orde. In tegenstelling tot andere testen op internet, hebben wij de vragen niet voorgelegd aan de diverse partijen, de antwoorden worden afgeleid uit de officiele partij programma’s.”

StemAdvies 2010 is gratis verkrijgbaar via de App Store en gemaakt door www.sixpackapps.nl