Stel nu je iPhone in om NL-Alert berichten te ontvangen en zie op maandag 4 november om 12:00 uur of het werkt

NL-Alert is een aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. NL-Alert wordt ingezet bij levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

De overheid heeft onlangs een aantal testen gedaan en inmiddels zijn ook de iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C en de 5S geschikt om een NL-alert te ontvangen als je gebruik maakt van het netwerk van KPN, T-Mobile, Vodafone, Ben, Simpel, Hollandsnieuwe of Telfort. Om een NL-alert te ontvangen moet je een aantal instellingen op je iPhone invoeren. Daarvoor kan je deze instelhulp raadplegen.

Op maandag 4 november rond 12:00 uur zendt de overheid een controlebericht uit zodat je kan controleren of je de instellingen goed hebt ingevoerd.

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Bij NL-Alert is je privacy gewaarborgd. De berichten worden alleen uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Je naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.

NL-alert