Steeds meer mensen zien de wereld alleen maar via het display van hun iPhone

KPN en Vodafone hoeven zich geen zorgen meer te maken over de verhoging van de tarieven voor eigenaren van een iPhone. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een meerderheid van de smartphone eigenaren alles doet voor hun iPhone en zelfs een abonnement wat duurder is dan de maandelijkse energierekening wil betalen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer mensen geheel afhankelijk zijn van hun iPhone. Eigenaren van een smartphone, lees iPhone communiceren steeds meer met hun iPhone en communicatie met mensen van vlees en bloed neemt steeds meer af.

Dit blijkt ook uit het gebruik van apps. In juni oversteeg het dagelijks gebruik van Apps op een iPhone de grens van 81 minuten per dag. 32% van dat gebruik zit in sociaal netwerken zoals Twitter, en Facebook, 47% speelt spelletjes, 9% consumeert nieuws via een app en 7% gebruikt apps voor entertainment.

Volgens The Associated Press maken psychologen zich inmiddels zorgen over de snel groeiende groep smartphone gebruikers die de hele dag in het scherm van hun iPhone staren. Niet alleen tieners zien de wereld via het display van hun smartphone aan zich voorbij trekken maar 2/3 van de Amerikanen slaapt inmiddels met een smartphone naast hun bed en niet omdat ze daarmee een wekker zetten.

In 2009 verscheen voor het eerst de term Apping wat staat voor iPhone verslaving. Destijds bleek uit onderzoek ook dat je pas verslaafd bent als je niet langer dan 10 minuten zonder een iPhone kan. In april 2010 beweerde Steve Jobs dat de gemiddelde eigenaar van een iPhone 30 minuten per dag gebruik maakt van apps op een iPhone, daar kan je een jaar later inmiddels 51 minuten per dag bij optellen.

Bron: AppAdvice