Start prijzenoorlog iPhone navigatie software

Gisteren introduceerde AND Automotive Navigation Data samen met het Engelse Navmii Nederlandse iPhone navigatie software voor €3,99. De nieuwe iPhone applicatie is verkrijgbaar onder het Navmii GPS Live merk en maakt zeer goedkope turn-by-turn navigatie beschikbaar voor Nederland. Daarnaast zijn er ook kaarten te koop voor Duitsland, Frankrijk en Spanje. Gebruikers beschikken over informatie over de snelste en alternatieve routes, nieuwe routecalculatie als een afslag wordt gemist, de waarschijnlijke aankomsttijd en de afstand tot aan de bestemming.

Chief Executive Officer Maarten Oldenhof van AND:

“Wij hebben altijd gezegd dat navigatie voor iedereen tegen een zeer lage prijs beschikbaar zal komen. De grote partijen hebben natuurlijk geen belang bij een dergelijke ontwikkeling, maar AND en Navmii kunnen samen wel zorgen voor een doorbraak op de navigatiemarkt. Ik ben hier dan ook erg blij mee, vooral omdat het past bij onze visie dat navigatie en locatiegebaseerde diensten binnen enkele jaren vooral via mobiele applicaties goedkoop verkrijgbaar zullen zijn.”

Als reactie verlaagde NDrive zojuist de navigatie software voor de iPhone met kaarten voor de Benelux van €29,99 naar €9,99 Daarmee is ook de prijzenoorlog onder de fabrikanten van navigatie begonnen. Wie volgt?