SpinAwards iPhone App (mobiel, crossmedia, interactieve video en games)

 

De SpinAwards zijn de Nederlandse jaarprijzen voor creativiteit in interactieve communicatie. De prijzen worden volgende week donderdag 2 april uitgereikt tijdens de jaarlijkse SpinAwards Night

Het doel van de Stichting SpinAwards is het stimuleren van creativiteit en daardoor effectiviteit in uiteenlopende vormen van interactieve communicatie. In principe kan elk werkstuk dat binnen de kaders van interactieve communicatie valt meedingen naar een prijs. Om geen appels met peren te vergelijken zijn er verschillende categorieën voor verschillende media en middelen.

De SpinAwards zijn geen specifieke internetprijzen. Er zijn onder andere categorieën voor mobiele concepten, crossmedia concepten, interactieve video en games. In elke categorie beoordeelt een vakjury het werk op zowel creativiteit, interactiviteit en effectiviteit als op de toelichting van de inzender. Per categorie worden maximaal twee Zilveren SpinAwards toegekend. Het allerbeste werk in elke categorie wordt door de jury bekroond met een Gouden SpinAward.

Sinds SpinAwards 2007 zijn er ook de zogenaamde Special SpinAwards. Deze 4 categorieën belonen een specifiek aspect van een inzending: het design, de media inzet, het innovatie gehalte en de content. Ook voor deze categorieën is zowel zilver als goud te winnen.

 

Sinds gisteren hebben de SpinAwards een iPhone applicatie waar je een overzicht kan zien van alle inzendingen voor de SpinAwards 2009. Van iedere inzending zijn afbeeldingen, video’s en een complete beschrijving te zien. De applicate is gratis te downloaden via de App Store

 

Meer informatie over de SpinAwards op de website van de stichting.

1127