Speculaties over de volgende generatie iPhone en de Tablet

De Google Android is in opkomst en volgens analist Gene Munster van Piper Jaffray moet de volgende iPhone minstens de volgende ingredienten aan boord hebben om de concurrentie voor te blijven:

  1. Apple moet een iPhone maken voor de Amerikaanse provider Verizon omdat Apple daarmee het marktaandeel in de VS kan verdubbelen. De kans dat Apple dat ook daadwerkelijk gaat doen schat Munster op 70% Verizon heeft 89 miljoen mobiele abonnees.
  2. de volgende generatie iPhone moet een accu krijgen die langer meegaat dan een dag. Apple heeft de technologie  al in huis om dat te realiseren. De huidige generatie Macbooks gaan door gebruik van die nieuwe technologie aanzienlijk langer mee dan de vorige generatie. Die technologie zou Apple ook moeten gebruiken in de iPhone.
  3. Maak van de iPhone een digitale portemonnee. Volgens Munster krijgen toekomstige iPhones RFID chips (radio-frequentieidentificatie). Dat hadden wij ook kunnen voorspellen want onlangs bleek dat Apple dat al aan het testen is.
  4. Apple zou het gebruik van Flash moeten toelaten. Nu hebben ze een muur opgetrokken rond de App Store en software ontwikkelaars zouden eenvoudiger Apps kunnen maken voor de iPhone als Apple wat soepeler zou zijn.

Vandaag kwam ook weer een gerucht langs van een insider uit de hardware industrie over de Apple Tablet. De Kindle killer komt in het voorjaar op de markt en de massa productie van de Tablet begint in februari 2010. Apple gaat 1 miljoen Tablets per maand produceren en Apple heeft enkele weken nodig om een voorraad op te bouwen. In maart of april ligt de Tablet in de winkels. Of dat ook in Europa is of eerst in de Verenigde Staten is onduidelijk. Net zoals het nog steeds onduidelijk is of de Tablet ooit op de markt komt.

De Tablet is voor analisten interessant om investeerder over de brug te halen. Analist Yair Reiner van Oppenheimer kon ook al wat meer vertellen over de hardware. De Tablet krijgt een 10.1″ LTPS LCD display. Zo’n display zit ook in de iPhone. Volgens Reiner zal Apple ook gunstige afspraken maken met uitgevers die content gaan aanbieden voor de tablet. Volgens Reiner een verdeelsleutel van 30/70 (Apple/uitgever). De uitgevers genereren zo meer inkomsten en de Amazon Kindle heeft zijn langste tijd gehad. Niet alleen door de mogelijke komst van de Tablet maar ook omdat Amazon een schandalig hoge verdeelsleutel (50%) gebruikt voor distributie van e-books.

iphone-concept

Bron: Apple 2.0 CNN en Ars Technica