Special Event dit jaar al op 1 september

Na veel geruchten over de datum van het jaarlijkse special event van Apple kwam zojuist de verlossing uit Cupertino. Het music event zal niet plaatsvinden op 7 september zoals Bloomberg vanmorgen uit betrouwbare bron had vernomen maar volgende week woensdag 1 september vanaf 19:00 uur.

Zoals gebruikelijk staat het special event in september altijd in het teken van muziek en de lancering van nieuwe iPods. Apple gaat in ieder geval een iPod touch lanceren met Facetime functie, 2 camera’s en de touch krijgt ook een Retina display volgens de laatste geruchten. Zoals elk jaar zullen we ook nieuwe versies van de iPod nano en de shuffle zien en die zouden ook wel eens voorzien zijn van een touchscreen.

Belangrijkste vraag is of Apple iTV gaat introduceren een on-demand kastje wat werkt met het iOS besturingssysteem en in staat is om video en foto’s te delen met vrienden, games te spelen op TV via het aanbod in de App Store en het huren van een video. De prijs voor de iTV is ook al uitgelekt en is met slechts € 99 een koopje. De iPad en de iPhone kunnen worden gebruikt als afstandsbediening voor de iTV.

Naast de gebruikelijke (muziek) hardware zou Apple ook wel eens de langverwachte iOS 4 update kunnen vrijgeven voor de iPad en de iOS 4.1 versie voor de iPhone 3, 3GS en 4. Dat er ook meteen een iPad met 7 inch beeldscherm zal worden geïntroduceerd op het event is onwaarschijnlijk maar bij Apple kan je dat ook niet uitsluiten. Als laatste verwachten wij ook nog updates voor de MacBook Air en de release van een cloud-based iTunes service dat gebruik maakt van het nieuwe data centrum in North Carolina sluiten we ook niet uit.

De tekst bij de uitnodiging en de afbeelding verklappen zoals altijd weinig van het event:

Please join us for an invitation-only event at the Yerba Buena Center for the Arts Theater in San Francisco on September 1 at 10:00 a.m. Registration begins at 9:00 a.m. Please arrive early. RSVP to xxxx@apple.com.