Sony en Nintendo worden gek van succes iPhone

Volgens de oprichter van Electronic Arts Trip Hawkins is het succes van de iPhone als game-platform nog steeds een onverwachte verassing. “Ik denk dat Sony en Nintendo gek worden van dit platform”, volgens de oprichter van Electronic Arts en huidig CEO van Digital Chocolate.

Zijn bedrijf met 350 medewerkers in Californië was ook laat om aan te haken bij het succes van de iPhone maar inmiddels zijn er 5 games van Digital Chocolate te koop in de App Store.

De eerste 2 games Chocolate Shop Frenzy  en Crazy Penguin Catapult  waren al een succes op andere platformen. Tower Blocks en Brick Breaker Revolution waren meteen een succes mede door de bekendheid van de eerste games. Penguin had een nummer 1 notering in de App Store in december, Tower Blocks in Februari en Brick Breaker Revolution haalde die notering deze maand. In minder dan 100 dagen zijn er 10 miljoen games via de App Store verkocht van Digital Chocolate. 

Het is zonder twijfel het meest effectieve platform, we verdienen net zoveel geld met deze games op de iPhone en iPod touch als dat we binnen halen met een spel wat op honderd verschillende mobiele telefoons verschijnt. 

Het volledige interview met Hawkins is te lezen op VentureBeat 

crazy_penguin_01