Sommige apps uit de Google Chrome Web Store werken ook op een iPad

Google introduceerde gisteren het nieuwe Chrome besturingssysteem waarbij veel diensten en applicaties online, in the cloud gebruikt kunnen worden. Voor het Chrome OS lanceerde Google gisteren ook de Chrome Web Store waar niet alleen Chrome gebruikers gebruik van kunnen maken maar sommige Web Apps werken ook op de iPad. Je moet alleen even de juiste link weten te vinden. Zo maakte de New York Times speciaal voor het Chrome besturingssysteem een geheel nieuwe aangepaste website die ook prima werkt op de iPad. Te zien via http://nytimes.com/chrome

De web applicaties die ontworpen zijn voor Chrome werken ook prima op de iPad omdat ze gemaakt zijn volgens de nieuwe norm met o.a. HTML5, CSS3 en javascript. De Web App van de New York Times werkt geweldig op een iPad en voelt door de eenvoudige navigatie eerder aan als een iPad app. Via customize kan je de weergave nog aanpassen en desgewenst kiezen voor een thema voor een nog betere weergave.

Niet alle Web Apps uit de Chrome Web Store zijn toegankelijk op de iPad want je moet de juiste URL weten. Zo heeft Tweetdeck ook een online HTML5 Chrome versie van de twitter applicatie gemaakt maar daarvan konden wij de link (nog) niet vinden. Als Google de Chrome Web Store iets meer toegankelijk maakt voor iOS gebruikers dan gaan we een hele mooie (online) tijd tegemoet.

Via: Appadvice