Software ontwikkelaars verliezen vertrouwen in App Store

Steeds meer software ontwikkelaars die iPhone applicaties ontwikkelen verliezen het vetrouwen in de App Store van Apple. Fishlabs ontwikkelde in 5000 uur Rally Master Pro en op de eerste dag van de release bleek dat maar 5% via de App Store verkocht is en dat 95% van de software illegaal gedownload wordt.

Eerder deze maand bleek ook dat de applicatie the little tank 45 keer was gekocht via de App Store maar dat er op het online scoreboard van de applicatie meer dan 1000 iPhone eigenaren de applicatie illegaal gebruiken. De ontwikkelaar van de applicatie was erg verbaasd toen hij de log files van zijn server bekeek. 1114 verschillende mensen speelden zijn spel terwijl hij het maar 45 keer had verkocht.

Spelletjes zijn het meest populair onder illegale App gebruikers. Dat bleek ook toen het spel Rocky Artue in de App Store verscheen. Maar liefst 2,075 illegale kopieën waren er al enkele dagen na de release in omloop tegen 200 legale downloads van het spel.

Dichter bij huis speelt het ook Robin Speijer iPhone ontwikkelaar (Xwits) van de 9292ov Pro applicatie twitterde gisteren nog dat zijn applicatie illegaal verkrijgbaar is. In een reactie op een bericht van een mede twitteraar stuurt hij dat er in de volgende update van de 9292ov Pro applicatie een manier zit waarmee het hacken van zijn applicatie moeilijker wordt gemaakt.

9292

Van Nederlandse ontwikkelaars is bijna alle software gratis te downloaden via illegale websites. Alle Nederlandstalige navigatie software voor de iPhone maar ook de Trein en de 9292ov Pro applicatie is eenvoudig gratis verkrijgbaar. Na een half uurtje zoeken kwamen we bijna alle interessante iPhone applicaties tegen.

apps

Uit recent onderzoek blijkt dat 38% van de gejailbraikte iPhone en iPod touch gebruikers gebruik maakt van illegale software die niet gekocht is via de App Store. Pinch Media heeft een database met gegevens van 4 miljoen gejailbraikte iPhone en iPod touch gebruikers. 1,5 miljoen van die gebruikers maakt gebruik van software uit de App Store waarvoor nooit betaald is.

Dat het erg is wisten we al maar dat sommige software ontwikkelaars maar 5% inkomsten terug zien tegenover 95% illegale kopieën is wel heel erg schokkend. Enkele ontwikkelaars hebben al een creatieve oplossing bedacht maar het registreren van IP adressen van illegale software gebruikers en vervolgens die IP adressen geen toegang meer verlenen tot de iTunes App Store is misschien een beter oplossing.

crack