Software ontwikkelaars kunnen hun Mac al via iCloud traceren

Apple heeft de Find My Mac tool voor software ontwikkelaars beschikbaar gesteld via Apple’s iCloud service. Hiermee is het mogelijk om een Mac te traceren, vergrendelen en eventueel op afstand te wissen in geval van diefstal. Deze service was al geruime tijd beschikbaar voor het iOS platform. Nadeel is wel dat Macs geen GPS aan boord hebben zodat je een schatting krijgt van de locatie van je Mac. Het bepalen van de locatie gaat via WiFi netwerken. Bij verlies of diefstal van je Mac kan je hem binnnekort dus ook via de online iCloud service van Apple opsporen. Nu kan dat ook al via een iDevice en via de online Mobile Me service.

Naast het lokaliseren van je Mac of iDevice is het ook mogelijk om een bericht te sturen zodat er een bericht op het scherm of display van je Mac of iDevice verschijnt. Handig is ook dat je op afstand een alarm kan activeren als je een iPhone in huis bent kwijtgeraakt.

Groot nadeel van Find My Mac of iPhone is wel dat je device toegang moet hebben tot een 3G of WiFi netwerk, anders werkt de service niet. De nieuwe Find My Mac service via iCloud is in het najaar voor iedereen beschikbaar.