Smombies verkeersbord waarschuwt voor smartphone-zombies

In de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn de afgelopen week verkeersborden opgehangen die hier in Nederland op veel plekken ook niet zouden misstaan.
bord
De borden zijn bedacht door de Zweedse Jacob Sempler en Emil Tiismann die samen een Zweeds reclamebureau vormen. Onlangs is Jacob bijna aangereden door een auto doordat hij onophoudelijk op zijn smartphone bleef kijken terwijl hij een weg overstak. Inspiratie voor de borden die het duo nu illegaal ophangt in Stockholm:

Smartphones are great. Until you walk straight out into the street and almost get run over cause you can’t stop staring at it. That’s from personal experience. And that was the inspiration behind these lovely signs that we put up across Stockholm.

De borden kregen vorige week in de Zweedse media zeer veel aandacht, het was daar zelfs het meest gedeelde onderwerp van alle nieuwsberichten en op sociale media op 16 november volgens de Zweedse radio.

De heren zien de borden vooral als een persoonlijk kunstproject. Op het bord zie je een man en een vrouw die onophoudelijk op hun smartphone kijken. Deze smartphone verslaafden hebben inmiddels de naam Smombies (Smartphone-Zombies) gekregen.
smombies