Slimme app ADAM geeft via andere weggebruikers actuele verkeersinformatie over Amsterdam in de spits

Bewoners, frequente bezoekers en forenzen van Amsterdam met een auto kunnen binnenkort de slimme app ADAM downloaden waarmee ze files in de spits kunnen omzeilen en voorkomen. Via de app ADAM upload je actuele verkeersinformatie over de verkeerssituatie in 020 naar de verkeerscentrale die deze gegevens meteen weer kan delen met andere weggebruikers.

De ADAM app is de co-piloot van iedere automobilist die regelmatig in de spits rond Amsterdam rijdt. ADAM combineert actuele informatie van de verkeerscentrales met locatiegegevens van individuele automobilisten. Op basis van de verkeersdrukte in en rond Amsterdam spreidt ADAM het verkeer over verschillende alternatieve routes. Wanneer een weg – bijvoorbeeld door een ongeval – wordt geblokkeerd, meldt ADAM dit direct met een aantal alternatieven.

De ADAM app valt onder de Praktijkproef Amsterdam, een proef die erop gericht is het aantal files in de regio Amsterdam te verminderen en een initiatief van de provincie Noord Holland, ministerie van Infrastructuur en Milieu, stadsregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam. Meer informatie kan je hier vinden en de ADAM app is nog deze maand verkrijgbaar. Als je hier je email invult ontvang je een notificatie als de ADAM app beschikbaar is.