Slechts 5000 iPhones verkocht na lancering in China

In Augustus sloot de Chinese provider Unicom een 3 jarige exclusief contract met Apple voor de verkoop van de iPhone in China. Volgens analisten gaat Apple per jaar 460,000 iPhones verkopen in China. Maar de eerste week na de lancering van de iPhone in China blijkt dat de start van de verkoop niet best was. Er werden er tijdens de lancering slechts 5000 verkocht.

De aanschafprijs van een iPhone in ligt zo’n 26% hoger dan andere smartphones die in China te koop zijn. Daarbij zit er op de goedkopere toestellen WiFi en op de iPhones die in China verkocht worden niet. Dit omdat providers in China dat liever niet willen omdat ze anders inkomsten uit spraak en dataverkeer mislopen. Daar komt nog bij dat de Chinezen voor een iPhone met abonnement 90 euro per maand moeten betalen. Daar heb je er in Nederland 3 voor.

China Unicom is blij met de eerste verkoop cijfers van de iPhone en denkt dat ze in de toekomst als het 3G netwerk helemaal klaar is ongeveer 1 miljoen nieuwe 3G gebruikers per maand gaan aansluiten. Er zijn in China zo’n 700 miljoen mensen die nu al gebruik maken van mobiel internet. De schatting van 460,000 iPhones per jaar zou dus best wel eens kunnen uitkomen met een totaal inwonersaantal van 1.2 miljard mensen.

Chinaflag

Bron: Bloomberg