Scriptie student TU Delft geeft kijkje in de keuken van Apple

De Nederlandse Tristan Schaap is al enige tijd werkzaam als CoreOS Engineer bij Apple maar hij begon zijn loopbaan in 2010 als TU Delft student met een stage van 12 weken bij Apple. Op zijn scriptie zat een embargo maar dat is al sinds augustus vorig jaar opgeheven. Amerikaanse blogs ontdekten het document pas vandaag en daaruit blijkt dat Schaap bij Apple op de campus in Cupertino experimenten heeft gedaan met OS X en een device met een ARM processor.

OS X laten draaien op een Mac met een ARM processor blijkt voor nogal wat hardware problemen te zorgen en software ontwikkelaars moeten hun programma’s aanpassen. Geruchten over een MacBook (Air) met OS X en een ARM processor zijn er al jaren maar het is vooral leuk dat het nu tastbaar is geworden door de scriptie van een Delftse TU student.

Onlangs bleek ook dat Apple nieuwe medewerkers inzet op dummy projecten om hun betrouwbaarheid op de proef te stellen. Mac OS X op de ARM architectuur laten draaien is mogelijk in de proeftuin van Apple maar eerder deze week bleek ook dat Apple voorlopig alles op alles zet met de evolutie van de iPad en dat een MacBook (Air) met een ARM processor geen prioriteit heeft. Volgens Schaap’s LinkedIn profiel werkt hij op dit moment bij Apple als  “CoreOS Engineer” en is hij vast bezig met iOS X…..

De scriptie van Tristan Schaap “Porting Darwin to the MV88F6281” is via deze link te lezen.